Zilele Asistentei Sociale

Zilele Asistenței Sociale la UAV Arad

07.03.2020

În cadrul FSEPAS, în luna martie sărbătorim Zilele Asistenței Sociale. Cadrele didactice universitare împreună cu studenții de la specializarea Asistență socială licență și master: Servicii de Asistență Socială, a Facultății de Științe ale Educației, Psihologie și Asistență Socială, din cadrul Universității „Aurel Vlaicu” din Arad, desfășoară în această lună, diverse activități de promovare a specializării Asistență socială și de valorizare a profesiei de asistent social, prin actiuni de conștiențizare a importanței relațiilor interumane,în cadrul Zilei mondiale a asistenței sociale, sărbătorită pe mapamond la 17.03.2020.

Evenimentula debutatla UAV Arad, prin workshopul din 6 martie, Rolul asistentului social în cazul pandemiilor, coordonat de prof.univ.dr. Mihaela Gavrilă-Ardelean și conf.univ.dr. Liliana Bran. Acțiuneaa reunit asistenți sociali, studenți, medici, asistenți medicali, universitari și a avut ca invitațispecialiști din Direcția de Sănătate Publică Arad, DGASPC și Școala Postliceală Sanitară Arad, în încercarea de a ne informa și educa în scopul prevenirii unei pandemii, prin transmiterea de coronavirus (Covid-19).

Zilele Asistenței sociale la UAV continuă prin acțiuni concertate cu Colegiul Național al Asistenților sociali, structura teritorială Arad, Direcția de Asistență socială, DGASPC Arad, Primăria Arad, Consiliul Municipal Arad și Organizațiile non-guvernamentale furnizoare de servicii în asistență socială. Cu această ocazie, se vor prezenta aspecte legate de importanța Asistenței sociale în școli – coordonator, conf.univ.dr. Alina Breaz, importanța promovării asistenței sociale la diferite niveluri și instituții – coordonator, conf.univ.dr. Alina Costin, importanța tanatologiei, ecosofia și legislația în azile – coordonator, lector univ.dr. Camelia Jurcuț. În cadrul activităților desfășurate de către UAV Arad, împreună cu CNAS Arad, asistenții sociali vor beneficia de credite profesionale. În acest sens, se derulează proiecte comune la nivel local, național și european.

Consemnat de:

Prof.univ.dr. Mihaela A. Gavrilă

Director Master Servicii de Asistență Socială FSEPAS, UAV Arad